Estalvia electricitat

Una forma senzilla i eficaç d’estalviar diners a la factura de la llum

El preu de l’electricitat ha augmentat un 63% des de 2003. Des del 2012 fins a l’actualitat, ha crescut un 8% essent l’última pujada d’un 3,2% el passat agost degut a la reforma energètica aprovada pel govern el 12 de juliol. Espanya és el tercer país amb la tarifa més cara de la Unió Europea, on només és superada per Irlanda i Xipre.

El constant increment del preu de l’electricitat i la baixada de sous produeix un canvi de mentalitat a les llars i negocis. Actualment, la societat es preocupa més per aconseguir un consums  baixos per mirar de reduir les despeses a les factures d’electricitat. A la factura de l’electricitat hi ha dos termes diferenciats. La potència contractada i l’energia consumida.

A JCS Enginyers volem contribuir a l’estalvi d’electricitat amb una sèrie de consells per tal de reduir els dos termes de la facturació.
Per tal de reduir la despesa és necessari contractar la potència elèctrica adequada al consum. Ajuda a reduir la factura de la llum i a obtenir un habitatge més eficient. El cost del terme fix, és a dir, els kW contractats, a la tarifa augmenta un 77% amb la nova pujada de preus. És doncs, molt important revisar la potència contractada i comprovar que no es disposa d’una tarifa superior a la necessària.

No tot són males notícies, el cost de l’energia consumida baixa un 22% amb l’última modificació de preus. Els beneficis d’aquesta mesura són considerables si els compaginem amb una potència contractada adequada i fent un bon ús de l’energia.
Una altra opció a considerar és la discriminació horària, una modalitat de contractació que ofereixen totes les companyies elèctriques per a tots aquells consumidors amb potències contractades inferiors a 10kW

Aquesta tarifa es caracteritza per a tenir preus diferents per a l’electricitat que consumim en funció de l’hora, a diferència de la tarifa normal que té el mateix preu per a totes les hores del dia. A la taula comparativa que es mostra a continuació, es poden observar les diferències entre una tarifa i l’altra:

tarifa
Com es pot veure a la taula, amb la tarifa amb discriminació horària o Tarifa 2.0DHA tindrem 14 hores al dia a un preu econòmic, tram que s’anomena període vall. I 10 hores al dia a preu car, tram que s’anomena període punta.

Per tant, veient els preus podem deduir que durant el període vall (14 hores al dia) estarem estalviant aproximadament un 53% i durant el període punta (10 hores al dia) estarem pagant un 20% més per l’energia consumida respecte a la Tarifa 2.0A de preu fix.

D’aquesta manera, com més es desplaci el consum elèctric al període vall, més gran serà l’estalvi a la factura de la llum.

A JCS Enginyers disposem del servei d’optimització de factures elèctiques. Per a més informació i assessorament contacta amb nosaltres

DEMANA PRESSUPOST